Thursday, September 20, 2012

Suka Duka Seorang Mak Andam a.k.a MUA

Sedar x sedar dah hampir 12 tahun sy berkecimpung dalam dunia persolekan ni...
bukan senang nak berada seperti di tahap sekrang.. banyak pahit maung yang terpaksa sy hadapi untuk bertahan hingga kini..
sy bermula pada usia 21 tahun sebagai seorang jurusolek... time tu mmg org x pandang jurusolek muda mentahan mcm saya... susahnya nak mengembangkan bakat yang ada... x mcm sekarang.. semuanya di hujung jari... zaman saya dulu marketing hanyalah dari mulut ke mulut... terpaksa pula menampal nampal iklan di pondok talifon dan di tiang tiang letrik untuk mempromosi khidmat saya...
kalaulah ketika itu ada facebook, bukankan senang untuk mempromosikan khidmat saya.. kannnn

Tapi itu lumrah dunia.. sentiasa ada pembaharuan.. zaman sekarang zaman teknologi... mak andam pun harus celik IT, bukan kata mak andam.. mak mak di dapur pun begitu juga.. menggodek resepi di internet bukan lagi menjadi sesuatu yang asing.. waima budak sekolah sekarang pun lebih arif tentang dunia IT ini..

Beberapa kali tumbang sy gagahkan diri untuk bangun..4 kali tukar nama kompeni dan beberapa kali berpindah randah kedai .. hinggalah ke hari ini.. bukan senang nak bertahan selama 12 tahun nokk... terpaksa bersaing mencari kelainan dan mencari pembaharuan dalam teknik solekan untuk bersaing dgn jurusolek jurusolek masa kini...bermula dengan gelaran Kak Andam, Mak Andam, Jurusolek sehinggala masa kini di gelar MUA - Make up Artist..

Jom lihat imbasan beberapa hasil kerja sy bermula dr beberapa tahun yang lepas... chill..


Touch By Hanna Syamhanna


 2012
MUSLIMAH FASHION SHOW

2011
MAJLIS BERTANDANG FARAHIDA 

 
 2010
PERSANDINGAN FARAH 
2009
PERSANDINGAN ANIS 

2008
 PERSANDINGAN NAZEERA
 2009
PERSANDINGAN NURULPERSANDINGAN AISHAH


1 comment:

 

Copyright © 2012 Reserved to Touch Of Hanna Syamhanna design with love by Cik Bulat